Kan jeg være sikker på, at jeg er i sikkerhed på RED-Safehouse?

Ja. RED-Safehouse er landets mest sikre og specialiserede opholdssted for unge, der er på flugt fra æresrelaterede konflikter. Sikkerheden er med til at sikre, at du kan være tryg og slappe af. Det høje sikkerhedsniveau hos os sikres bl.a. ved, at husets adresse er hemmelig, at der er video-overvågning omkring bygningen, og at det kun er personalet, der kan lukke folk ind. Læs mere om sikkerheden på RED-Safehouse her.

Skal min familie have at vide, hvor jeg er?

Nej. Formålet med RED-Safehouse er netop, at du kan skjule dig for din familie, hvis du føler dig truet. Derfor får din familie naturligvis ikke at vide, hvor du befinder dig. Når du ankommer til RED-Safehouse, vil politiet kunne tage kontakt til din familie og fortælle dem, at du frivilligt befinder dig på et sikkert opholdssted, og at de ikke kan komme i kontakt med dig.

Kan jeg få besøg?

Nej. Du må ikke have besøg af venner, familie eller kæreste, og du må ikke fortælle om, hvor du bor. Men man kan aftale at mødes i en af de større byer i området.

Kan jeg få kontakt med min familie igen?

Ja, man kan prøve forskellige muligheder for mægling, hvis du ønsker kontakt med familien igen. På den måde får du også den nødvendige støtte til at føle dig sikker.

Hvem er de andre unge, der bor på RED-Safehouse?

RED-Safehouse er et sted for almindelige unge mennesker, der har brug for sikkerhed og omsorg i en periode. Vores beboere er unge mænd og kvinder mellem 18 og 30 år, som har oplevet noget af det samme som dig. Du vil altså møde andre unge i samme situation. Læs mere om vores beboere.

Kan jeg fortsætte min skole/uddannelse?

Ja, men det kan være nødvendigt at skifte skole, hvis din familie leder efter dig på skolen. Eller du kan være selvstuderende i en periode.

Er der regler for alkohol og stoffer?

Ja. Der bliver ikke drukket alkohol, og stoffer er forbudt på RED-Safehouse. Læs mere om at at bo på RED-Safehouse.

Koster det noget?

Det eneste, du selv skal betale for at være på RED-Safehouse, er 80 kr. om dagen til at dække udgifter til mad og tøjvask.

Hvad er det vigtigste, jeg skal pakke, hvis jeg gerne vil væk fra min familie?

Hvis du planlægger at tage hjemmefra og har mulighed for at få tingene med, uden at nogen opdager det, er det en rigtig god idé at pakke: Kørekort, opholdskort eller pas • Sygesikringsbevis • Skolepapirer • Medicin, hvis du skal bruge det • Det allermest nødvendige skiftetøj.

Hvad har RED-Safehouse gjort for andre i min situation?

Vi har mere end 10 års erfaring med at hjælpe unge, der er på flugt fra æresrelaterede konflikter. Vi giver akut tryghed og sikkerhed nu og her, men arbejder også for, at du kan få en selvstændig tilværelse på sigt med uddannelse og arbejde uden for vores beskyttende rammer. Læs mere om vores resultater her.

Hvad sker der efter RED-Safehouse?

Vi har forskellige efterværnsordninger, som kan hjælpe dig med at starte et nyt liv efter dit ophold på RED-Safehouse. Vi kan fx hjælpe dig med at finde egen bolig eller blive skrevet op til en uddannelse, og vi holder kontakt med vores beboere efter opholdet, hvis der er behov for det. Hvis man har brug for det, kan man i en periode bo i en udslusningsbolig. Der kan være brug for støtte i en lang periode, når man er flygtet fra hele sit netværk og familie. Læs mere om vores hjælp til et liv på egne ben.